Language: imageimageimage
Google+ YoutubeFacebook намерете ни в:

Titan - Стягане на кожата - Безоперативен лифтинг

Инфрачервена светлина като мощна колагеностимулация - авангарден и високоефективен метод в борбата със стареене на кожата

 

Какво представлява процедурата?

Неинвазивна терапия за подмладяване на кожата чрез подобряване на еластичността й посредством контракция на колагеновите влакна и производство на нов колаген, използвайки енергията на светлината. Tова е интелигентно решение за Вашия перфектен външен вид – без хирургическа намеса, период на възстановяване или инжекции. Процедурата е внимателно проучена в множество клиники по цял свят. Тя е сертифицирана и одобрена за третиране на бръчки в Европа, както и за универсална употреба в дерматологията в Канада и USA.

Къде се извършва процедурата?

Клиника Via-Мedica разполага с високотехнологична апаратура, където спада и апаратът на фирма Cutera. С помощтта на глава с инфрачервено излъчване, този апарат дава най-добрата и ефективна възможност за извършване на тази процедура, която се нарича Titan. Професор Кадурина /www.kadurina.com/  – дерматолог с голям опит и постижения в сферата на естетичната медицина и лазертерапията, извършва преглед и индивидуализира параметрите за вашата процедура. Като генерален секретар на Европейската Асоциация по Лазертерапия в Дерматологията /ESLD/, Професор Кадурина има и множество публикации и научни доклади, свързани с ефективността на инфрачервените лъчи за процесите на неоколагенообразуването и заздравяване на кожата – основен процес в борбата със стареене на кожата. 

Как действа процедурата?

Използва се безопасна инфрачервена светлина, която загрява дермата в дълбочина до определена температура. Загряването дълбоко под повърхностния слой на кожата предизвиква незабавна контракция на колагеновите фибри, което респективно води до стягане на кожата. По време на процедурата повърхностният пласт на кожата (епидермиса) е предпазен посредством вградено постоянно охлаждане в самия накрайник на Titan платформата. Като резултат от процедурата, освен незабавната контракция на колагеновите влакна, следва поява на нов колаген, което води до възобновяване на еластичността на кожата, премахване на бръчки, стягане на провисналата кожа.


НОВО ИЗГРАЖДАНЕ НА КОЛАГЕН СЛЕД ПРОЦЕДУРА TITAN

Titan 1Titan 2Titan 3
  
преди процедурата                                   след 3 месеца                                          след 6 месеца

Какво отличава Cutera процедурата Titan от другите подобни процедури?

Неинвазивна технология за дискретно, безопасно и ефективно третиране, без абсолютно никакви нежелани странични ефекти. Процедурата е релаксираща и комфортна за пациента. Не се налага употребата на локална анестезия. Тitan работи с енергията на светлината, което гарантира постоянна и еднороднa енергия за загряване на дермата в дълбочина, за разлика от радиочестотните устройства, където това е трудно осъществимо.

Кои области могат да бъдат третирани?

Отлични резултати се постигат при третиране в областта на лицето, шията и корема. По преценка биха могли да бъдат третирани и други проблемни зони на тялото, при които е налична загуба на еластичността на кожата (пр. вътрешната част на мишниците и бедрата и др.)

Кои пациенти са подходящи за процедура с Titan?

Тъй като при тази процедура се загрява тъканта, разположена под повърхността на кожата, могат да се третират пациенти със всякакъв тип кожа (от най-светлите до най-тъмните). Процедурата може да се извърши при мъже и жени, с всякакъв тип кожа и без ограничение на възрастта.

Какво е усещането по време на процедурата?

С всеки един импулс на Titan имате усещане за краткотрайно затопляне на третирания участък. Има предварителен импулс на охлаждане на третирания участък (около 3 секунди),   след това се подава същинският импулс, който вкарва количеството топлина (около 4 секунди) и създава чувството на затопляне и отново следва охлаждащ импулс. Целият цикъл за един третиран участък е с продължителност 10 секунди.

Какво се случва веднага след процедурата?

Незабавно след процедурата Вие имате усещането за леко загряване на кожата, възможна е появата на лека червенина в областта на третирания участък. Тази странична реакция изчезва след няколко часа.

Кога ще видя резултата?

При някои пациенти резултатът е незабавен. За повечето от тях обаче максимален видим резултат има след три до шест месеца след процедурата – времето, необходимо за формирането на нов колаген и възстановяване еластичността на кожата. 

Колко процедури са необходими?

Обикновено  за постигане на оптимален резултат са необходими от 2 до 3 процедури.    Единствено дерматологът Ви може да определи колко процедури и през какъв интервал от време е нужно да се направят при Вас.

Кои са противопоказанията за извършване на процедурата Titan?

Херпес и други кожни инфекции в областта на третираната зона, злокачествени кожни образувания, бременност, епилепсия и др. неврологични заболявания. 

Titan 4
   преди                                                            3 месеца след 2 процедури, с 30 дневен интервал

Запознайте се с информираното съгласие, което ви дава допълнителна информация относно самата процедура и евентуалните рискове. Това ще е и информираното съгласие, което ще подпишете преди прилагането на процедурата.

 

Информирано съгласие

Прочети повече за Лазерно обезкосмяване с Cutera Nd: Yag 1064 nm.

ДерматологияПластична хирургия