Language: imageimageimage
Google+ YoutubeFacebook намерете ни в:

Естетична блефаропластика

Какво е блефаропластика?

Това представлява оперативна процедура, която се извършва най-често амбулаторно, с локална анестезия и се понася много добре от пациентите. Цели да премахне белезите от стареенето на кожата, умората и отока (от различен характер), които се представят под формата на “торбички”. Това придава характерен вид на лицето и особено видимо и изразено особено в края на работния ден. Поради особености в анатомията на областта и поради възрастови и наследствени фактори, външни и вътрешни причини промените в клепачите се развиват сравнително рано.

Горна блефаропластика

Премахва излишната кожа на горния клепач и по този начин окото се “отваря”,отстранява  излишната мастната тъкан,която херниира от пространството зад очната ябълка. При нужда се отстранява част от мускула,който е хипертрофирал.

Долна блефаропластика

Премахва излишната кожа, с което се изпъва отпусната кожа, а мастната тъкан, която херниира в областта се позиционира в нова позиция, целящо да изглади клепача и да възвърне младежкия му вид.

Тази техника за съхраняване, а не за отнемане на мастната тъкан е модерното разбиране на проблема и е “стандарт” при подобни операции.

С това се преодолява проблема със “скелетонизацията” на областта и дава гаранции за траен резултат.

Този метод е известен като”блефаропластика по Хамра”.

Трансконюнктивална блефаропластика

Процедура подобна на горните с това изключение, че касае само млади пациенти без наличие на кожен излишък.

Не се прави кожен разрез, а през малък отвор през конюнктивата се премахват излишните мастни натрупвания.

Запознайте се с информираното съгласие, което ви дава допълнителна информация, относно процедурата и евентуалните рискове:

Информирано съгласие

Научи повече за Трансплантанция на коса.