Language: imageimageimage
Google+ YoutubeFacebook намерете ни в:

Естетична ринопластика

Какво е ринопластика?

Ринопластиката е оперативна интервенция целяща естетичното моделиране на носа. Съществуват два основни метода, в зависимост от мястото на разрезите, през които стигаме до носния скелет, а именно открит и закрит (ендоназален) метод. Най често ползваме закрития метод. Това е изключително фина процедура, която се извършва през малки скрити разрези в ноздрите, които са невидими след заздравяване.Работи се ”на тъмно” без визуален контрол (най-често), което го прави много трудна за изпълнение. При открития метод се прави малък разрез по кожната ивица между ноздрите (така наречената колумела). При този способ остава малък и незабележим белег. Прилага се основно при реоперации или при операции за корекция след травма.

Какво точно се коригира с ринопластика?

Като цяло коригираме цялостно формата на носа. Премахва се” гърбицата “, стеснява се основата и върха на носа като се работи върху костно-хрущялния скелет. Поради фината структура и функционалното значение, основен приоритет е запазване на функционалността, както анатомично, така и физиологично.

Кога се вижда резултата?

Резултата се установява след сваляне на превръзката (гипсова лонгета), но окончателното оформяне е след 1-3 месеца, рядко по-късно.

Кои са подходящи кандидати за операция?

Подходящи кандидати са хора, които:

  • Са силно мотивирани да бъдат оперирани
  • Имат деформация на носа или естетичен дефект
  • Претърпели са травма в миналото

На каква възраст може да се извърши?

Подходящата възраст е след окончателното приключване на растежа на носните кости, което е около 18годишна възраст, но това не важи ако се касае за реконструктивен проблем или такъв свързан със затруднение в дишането.

С каква упойка се работи?

Операцията се извършва с обща анестезия с продължителност 2-3 часа.

Има ли болки и какви са неприятните моменти за пациента?

Болка на практика няма, но са възможни отоци и кръвонасядания, които са значителни в първите 2-4 дни, след което отзвучават за 1-3 седмици.

Какво се случва след операцията?

Поставят се тампони в ноздрите за 2-4 дни и това е най-големия дискомфорт при тази операция. Гипсовата лонгета се носи 10 дни. На практика след този период пациента може да се върне на работа и в социалния живот.Не се позволява носенето на очила за срок около 1 месец.

Има ли рискове?

Както при всяка една оперативна намеса, така и при ринопластиката има риск от усложнения. Моля запознайте се с информираното съгласие, което ви дава допълнителна информация, относно процедурата и евентуалните рискове:

Информирано съгласие

Прочети повече за Липолифтинг на лице.