Language: imageimageimage
Google+ YoutubeFacebook намерете ни в:

Увеличаване размера на гърдите

Аугментация на гърдите представлява най-ефектната  естетична процедура, която решава проблема на онази част от жените желаещи голям бюст.
Операцията се извършва с обща анестезия за около 2 часа, като пациента задължително престоява в клиниката за 24 часа под медицински контрол.

Самата процедура представлява повишаване обема на млечните жлези с помощта на импланти, пълни със силиконов гел(най-често), които се имплантират зад жлезния паренхим или зад големия гръден мускул.

Избора на импланта е много индивидуален и това се решава по време на консултацията с пластичния хирург, който отчита особеностите в анатомията на областта,наличие на асиметрия или деформация на гръдната стена, пaтоза на жлезата и желанието на пациента.

Мястото на поставяне на импланта се избира също индивидуално  според съответните показания и противопоказания. Не е коректно да се твърди, че единствено и само подмускулното или поджлезното е най-добро. Разумния избор е индивидуалния.

Избора на  подходящия обем на имплантите е в зависимост от диаметъра на ложето на бъдещата протеза и желанието на пациента. Роля играят и други фактори, но за окончателния избор е добре пациента да се вслуша в съвета на професионалиста, който е избрал .

Максималния обем не винаги води до максимален ефект, а не рядко довежда до неприятни усложнения.

Разреза, през който се се поставя импланта се разполага непосредствено в гънката под гърдата (най-често и с най-малко усложнения), периареоларно (oколо зърното) и под мишницата (аксиларно).

Има и четвърти достъп през пъпа, но той е само под ендоскопски контрол и за протези със салинен разтвор и е повече екзотика отколкото практика.

След протезиране на млечните жлези няма противопоказания за раждане и кърмене. Контрола на състоянието на млечните жлези след протезиране е възможен ехографски и мамографски и се препоръчва.

Поставянето на импланти е възможно не само с естетична цел, но и за реконструктивна при жени с ампутация на гърдата след злокачествини процеси, травми или вродени малформации.

Пациентите носят еластично белъо за 2 месеца и специален надгръден колан (само при подмускулно поставяне).

Конците се свалят на 7-10 ден.

Запознайте се с информираното съгласие, което ви дава допълнителна информация, относно процедурата и евентуалните рискове: 

Информирано съгласие

Научи повече за Естетична блефаропластика.