Познаваме красотата!

Инжекционно прилагане на бутолинов токсин

Бутолиновият токсин се продуцира и добива по естествен път от специфичен вид бактерии. Повече от десетилетие бутолиновия токсин се използва от невролози при възрастни и деца за лечение на мускулни крампи на лицето и врата. Използват го и очни специалисти при случаи  на кривогледство и двойно виждане.

 

Бутолиновия токсин успешно се прилага и при третирането на фини линии,бразди и бръчки.

Бръчките по челото,около очите „пачи крак” и други хиперкинетични линии на лицето са резултат на мимически движения. Те могат да бъдат изгладени като се релаксират съответните мимически мускули. Такъв е и механизмът на действие на бутолиновите инжекции: те се поставят на място,където отпускат определен мускул или група мускули,като по този начин изглаждат  вече съществуващите бръчки и предотвратяват появата на нови в тази област.

 

Процедура:

Разтворът се инжектира в мускула с помощта на много фина игла и спринцовка. След инжектирането Вие трябва да останете в изправено положение без да масажирате мястото. Може да помогнете за добрия резултат като свивате и разпускате инжектирания мускул. Ефектът от инжекцията ще стане видим до няколко дни /2-3 дни/.За да се постигне желаният от Вас резултат  е необходима обикновено една процедура и само в редки случаи две.

Ефектът от процедурата продължава около 4- 6 месеца.За трайни резултати се препоръчват 2-3 процедури годишно,като всяка следваща Ви осигурява по-дълготраен резултат.

 

Нежелани прояви

Нежеланите прояви са редки. Най-често е посиняване около точката на инжектиране. Това се случва в 3-10% от случаите и отминава до няколко дни. Може да се наблюдава също засягане и отпускане на съседни мускулни групи / птоза на клепача/,което също отминава до няколко дни. Рядко се съобщава за главоболие. В много редки случаи не се отчита ефект от процедурата.

 

Моля свържете се с нас и задайте въпросите, които Ви вълнуват.