Познаваме красотата!

Корекция на уши

Отопластиката (Пластика на уши) е хирургическа процедура, която прибира щръкналите уши към главата. Често тя се извършва при млади хора и помага за преодоляване на комплекси свързани с “клепнали уши”. Три са основните анатомични характеристики водещи до тази аномалия: голяма ушна мида, гладка ушна мида, голям ъгъл между ушната мида и черепа. В повечето случаи дефектът е комбиниран.

Какво може да се постигне с отопластиката?

·         прибиране на двете уши към главата

·         намаляване на ушната мида

·         оформяне на ушната мида

 

Кой е подходящ кандидат за пластика на ушите?

·         Най–добре е корекцията да бъде извършена след 6 годишна възраст когато хрущялът е завършил развитието си

·         Трябва да сте здрави

·         Да имате реалистични представи за операцията

·         Да сте мотивирани за операцията, а не да пристъпвате към нея под чуждо влияние

 

Срещата с д-р Петров е първата стъпка към новата по-добра форма на Вашите уши.

 Той ще оцени цялостната структура на ушната мида. Вие ще можете да зададете въпросите, които Ви вълнуват. Промяната на външния Ви вид ще повлияе самочувствието и увереността Ви.

 

Информирано съгласие:

 Това е документ, в който подробно е описана процедурата, възможните рискове и усложнения от нея и анестезията, финансовите взаимоотношения. Вие трябва внимателно да прочетете написаното. Ако имате въпроси можете спокойно за ги зададете на Вашия пластичен хирург или анестезиолог. Когато пациентът е под 18години се изисква писменото съгласие на двамата родители.

 

Какво представлява операцията? 

Операцията може да бъде извършена под местна или обща упойка. Обикновено под обща упойка се извършва при деца. Интервенцията трае не по-малко от 2 часа. Оперативният белег е разположен в гънката зад ухото и не се вижда. Използват се различни техники за прибиране на ушната мида към главата. Разрезът се затваря с конци, които организмът разтваря. Независимо от метода, който е приложен, превръзката след операцията е доста обемна. Общата анестезия изисква два часа наблюдение в клиниката, а при местна упойка не е необходим престой.

 

След операцията: 

Превръзката се сваля на 24 или 48час и се заменя с еластична лента. Препоръчително е носенето на тази лента 30 дни. Ушите обикновено са оточни, насинени. За около 10-15 дни те добиват нормален вид.

Пациент, подложил се на подобна операция може да се върне на работа след 10-15 дни, ако се чувства готов за това. Спортуването трябва да се отложи за месец.

 

Колко дълготраен е ефекта от отопластиката?

Ефектът от тази операция е траен. Той дава възможност за повишаване на самочувствието и нов изглед на лицето Ви.

 

Съществуват ли рискове?

Всички хирургични намеси носят риск и пластичната хирургия не прави изключение. Сериозни усложнения не са чести когато операцията се прави от квалифициран хирург.

Обикновено след такава намеса при пациентите се наблюдава изтръпване в областта на ушната мида и линията на разреза. Това се дължи на отделянето на кожата от хрущяла по време на операцията. Възстановяването на чувствителността е за няколко месеца.

Ревизионна хирургия: Извършва се след възникнало усложнение или незадоволителен естетически резултат. Разрезите се правят по старите белези.Възстановяването е по-бързо и леко.

Моля свържете се с нас и задайте въпросите, които Ви вълнуват.