Познаваме красотата!

Липектомия на крака

Липектомията на крака е е точно за Вас, ако сте с излишна, отпусната кожа или мастни натрупвания. Ако Вие смятате да отслабвате ние Ви препоръчваме отлагане на липектомията, докато не достигнете стабилно тегло.

Кой е подходящ кандидат за липектомия на крака ?

·          Трябва да сте навършили 18 години

·          Да сте здрава

·          да разберат рисковете и ползите от интервенцията.

·          Да сте мотивирана за операцията, а не да пристъпвате към нея под чуждо влияние

·          Да имате реалистични очаквания за тази операция

 

Преди предприемането на подобна процедура доктор Петров ще дискутира с Вас абсолютно всички въпроси, които Ви вълнуват.
Информирано съгласие: Това е документ, в който подробно е описана процедурата, възможните рискове и усложнения от нея и анестезията, финансовите взаимоотношения. Вие трябва внимателно да прочетете написаното. Ако имате въпроси можете спокойно за ги зададете на Вашия пластичен хирург или анестезиолог.

Какво представлява операцията?

Процедурата представлява разрез по вътрешната горна част на краката. Дължината на разреза варира. Чрез използването на техниките липосукция и ексцизия, д-р Петров премахва достатъчно тъкан за постигане на желаните резултати, затваря разреза с резорбируеми конци и фиксира новата форма.

След операцията: 

Първите 24-72 часа ще имате чувство на дискомфорт, напрежение в краката, което се дължи на отока. У дома антибиотика и обезболяващите ще приемате през устата. Вие ще трябва да посетите отново клиниката на втория ден от операцията, когато ще бъдете прегледана и ще Ви бъдат поставени превръзки, с които ще можете да се къпете. Всякакви постоперативни болки, оток, напрежение постепенно ще отзвучат.

Пациент, подложил се на подобна операция може да се върне на работа след 7-15 дни, ако се чувства готов за това. Спортуването, вдигането на тежко трябва да се отложи за месец. Белезите избледняват постепенно за период от 3 до 12месеца в зависимост от индивидуалните особености на организма Ви, но въпреки че са в най-незабележимото място те остават постоянни. Пациентът трябва да има това предвид, преди да се подложи на операция. Повечето хора трябва да приемат, че белезите са компромис за по-тънки и привлекателни крака.

Липектомията не може драстично да променя краката, а трябва да бъде извършена в съответствие със симетрията на останалата част от тялото.

 

Съществуват ли рискове?

 Всички хирургични намеси носят риск и пластичната хирургия не прави изключение. Сериозни усложнения не са чести, когато операцията се прави от квалифициран пластичен хирург. Възможните усложнения включват: инфекция, хематом, сером, забавено заздравяване, персистираща болка, незадоволителен естетически резултат, нарушена чувствителност.

Моля свържете се с нас и задайте въпросите, които Ви вълнуват.