Познаваме красотата!

Корекция на белези

Има много променливи, които влияят върху тежестта на белега, включително размера и дълбочината на раната, притока на кръв към областта, дебелината и цвета на кожата, както и посоката на белега. Същият не може да бъде отстранен напълно, но чрез операция може да се подобри външния вид на белега, което го прави по-малко очевиден. Вие ще обсъдите плюсовете и минусите на операцията с др. Петров, за да сте сигурни, че напълно разбирате последиците от лечението, което той препоръчва за Вашия конкретен случай. В информацията описана по-долу са посочени различните видове белези.

 

Келоидни Белези
Келоидните белези са дебели, червени и предизвикват сърбеж, дискомфорт,болка. Това се дължи на факта, че съединителната тъкан, разраства извън краищата на раната или разреза. Те често са червени или с по-тъмен цвят от околната кожа. Най-често се наблюдават в зоната на гръдната кост, раменете, гърба и се дължат най-вече на инидивидуалните особености на организма. Лечението е трудно. Често пъти след отстраняването им могат отново да се появят, като размерът им е по-голям от предходния. Затова по време на консултацията др. Петров ще прецени как е най-добре да бъде третиран келоида: силиконови плаки, кремове, инжектиране на кортизон, компресия или оперативно отстраняване.

Хипертрофични белези.
Хипертрофичните белези са много сходни с келоидните белези, тъй като и те са по-дебели, червени и издути. За разлика от келоидите обаче те претърпяват обратно развитие и могат да бъдат оперирани с по-малко притеснения.

Какво представлява операцията?
Продължителността и е около30 до 40 минути за малки и от 1 до 2 часа за големи белези. Извършва се под местна анестезия при амбулаторни условия или обща анестезия, която изисква да останете поне 2часа след приключването и в лечебното заведение. Белезите се изрязват и тъканите се зашиват с естетичен шев. Възможно е да имате дискомфорт, лека болка, оток, кръвоносядания, променена чувствителност, които отзвучават за 10-15дни. Не е нужно да отсъствате от работа.

Какво мога да очаквам от операцията.
Вашите очаквания трябва да бъдат реалистични. Ако Вие решите да отстраните по-оперативен път белега, имайте предвид, че той не може да бъде напълно заличен. Подобряването на вида му зависи от размера, посоката на разреза, естеството на кожата и добрите грижи след операцията. Лазерните процедури също могат да допренесат за по-добрия му изглед.

 

Моля свържете се с нас и задайте Вашите въпроси.